9.7.11

Brownie

chocolate brownie is a flat, baked square or bar introduced in the United States at the end of the nineteenth century and popularized in both the U.S. and Canada during the first half of the twentieth century. The brownie is sliced from a type of dense, rich chocolate cake, which is, in texture, like a cross between a cake and a cookie. Brownies come in a variety of forms. They are either fudgy or cakey, depending on their density, and they may include nuts, frosting, whipped cream, chocolate chips, or other ingredients.

I took this recipe from one of the pastry Chefs of the hotel I was working, and it's really nice. The necessary ingredients are:
  • 188 g unsalted butter
  • 300 g sugar
  • 26 g cocoa powder
  • 9 g vanilla essence
  • 3 eggs
  • 75 g walnut
  • 100 g dark chocolate
  • 115 g flour

Preheat the oven at 175ºC.

The first step is mixing the eggs with the sugar, and add the vanilla essence. Add flour and cocoa powder to this mix. After that, add the butter, previously melted, little by little, the walnuts and, at the end, the chocolate, also melted.

Put in the oven in a greased tray at 175º for 40 minutes to an hour. To check if it cooked put a fork or a toothpick inside the brownie; if it comes out clean it's ready.

A simpler recipe, between a brownie and a chocolate sponge, is the following:
  • 4 eggs
  • 100 g flour
  • 110 g sugar
  • 125 g butter
  • 125 g dark chocolate
  • Walnuts

Preheat the oven at 180ºC. Mix eggs and sugar. Add the melted butter, little by little, the flour and the melted chocolate. At the end add the walnuts. Put in the oven in a greased tray at 180º for about 20 minutes. The same: if you put a toothpick inside the brownie and it comes out clean, it's ready.

In any of them instead of walnuts you can use any other nut, as, for example, macadamia nuts. Yummy anyway!

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Un brownie (literalmente ‘marroncito’), también conocido como brownie de chocolate, es unpastel de chocolate pequeño, parecido a una galleta, típico de la Gastronomía de Estados Unidos. Se llama así por su color marrón oscuro, o "brown" en ingles. A veces se cubre con fudge (jarabe espeso de chocolate) y puede llevar dentro trocitos de nueces, chocolate, butterscotch (una especie de toffee crujiente), mantequilla de cacahuete.

Cogí esta receta de uno de los Chefs de pastelería del hotel en el que estuve trabajando, y es realmente buena. Los ingredientes necesarios son:
  • 188 g mantequilla sin sal
  • 300 g azúcar
  • 26 g cacao en polvo
  • 9 g esencia de vainilla
  • 3 huevos
  • 75 g nueces
  • 100 g chocolate negro
  • 115 g harina

Precalentar el horno a 175ºC.

El primer paso es mezclar los huevos con el azúcar, y añadir la esencia de vainilla. Añadir la harina y el cacao en polvo a esa mezcla. Después añadir la mantequilla, previamente derretida, poco a poco, las nueces y, por último, el chocolate, también derretido.

Poner en el horno en un molde engrasado a 175º entre 40 minutos y una hora. Para comprobar que esté hecho poner un tenedor o un palillo dentro del brownie; si sale limpio está hecho.

Una receta más simple, entre brownie y bizcocho de chocolate, es la siguiente: 
  • 4 huevos
  • 100 g harina
  • 110 g azúcar
  • 125 g mantequilla
  • 125 g chocolate negro
  • Nueces

Precalentar el horno a 180ºC. Mezclar los huevos con el azúcar. Añadir la mantequilla derretida, poco a poco, la harina y el chocolate derretido. Al final añadir las nueces. Meter en el horno en un molde engrasado unos 20 minutos. Lo mismo: si al meter un palillo en el brownie sale limpio, está hecho.

En cualquiera de ellas en lugar de nueces puedes usar cualquier otro fruto seco, como por ejemplo nueces de macadamia. ¡Riquísimo igualmente!

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