29.5.11

Mango Gazpacho · Gazpacho de mango


Gazpacho is a cold Spanish tomato-based raw vegetable soup, originating in the southern region of Andalusia. Gazpacho is widely consumed throughout Spain, neighboring Portugal (where it is known as gaspacho) and parts of Latin America. It is mostly consumed during the summer months, due to its cold temperature and acidic bite.

There are many modern variations of gazpacho, often in different colors and omitting the tomatoes and bread in favor of other ingredients. In this case, the ingredients are:

For the gazpacho:

  • 3 mangoes
  • 1 cucumber
  • 1 red pepper
  • 1 white onion
  • 2 garlic cloves
  • 200 g olive oil
  • 700 g cold water
  • 20 g Modena vinegar
  • A pinch of salt
  • A pinch of pepper
  • A pinch of sugar

For the garnish:
  • 1 mango
  • 1 cucumber
  • 1 onion
  • 1 red pepper

First, peel the cucumber and the mangoes, and remove their stone. Chop the onion, the pepper, the cucumber and the mangoes roughly. Put everything in a deep container, add oil, garlic, Modena vinegar, salt, pepper, sugar and some water, and blend. When it’s smooth, add more water. The amount of water depends on the texture you want to achieve, so it's relative.

Once everything is blended, pass it and chill. Serve it cold.

Garnish it with the mango and the vegetables finely diced, which you'll add later inside the soup.



Cool yourself down!

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Se conoce como gazpacho en la actualidad a un tipo de preparación culinaria consistente en la elaboración de una sopa con ingredientes como el pan, aceite de oliva, vinagre y hortalizas crudas: generalmente tomates, pepinos, pimientos, cebollas y ajo.  Se suele servir fresco en los meses calurosos de verano.

En este caso los ingredientes son:


Para el gazpacho:
  • 3 mangos
  • 1 pepino
  • 1 pimiento rojo
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 200 g aceite de oliva
  • 700 g agua fría
  • 20 g vinagre de Módena
  • Una pizca de sal
  • Una pizca de pimienta
  • Una pizca de azúcar

Para la decoración:
  • 1 mango
  • 1 pepino
  • 1 cebolla
  • 1 pimiento rojo

Primero, pelar el pepino y los mangos, y quitarles el hueso. Cortar toscamente la cebolla, el pimiento, el pepino y los mangos. Ponerlo todo en un recipiente profundo, añadir el aceite, el ajo, el vinagre de Módena, la sal, la pimienta, el azúcar y parte del agua, y triturar. Cuando está homogéneo, añadir más agua. La cantidad de agua depende de la textura que se quiera conseguir, así que es relativa.

Una vez que todo está triturado, colarlo y ponerlo a enfriar. Servir frío.

Decorar con el mango y los vegetales cortados en pequeños daditos, los cuales se añadirán después a la sopa.

¡A refrescarse!

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