21.6.11

My Portfolio · Mi Portafolio

Today I'd like to present my PORTFOLIO. The portfolio is the final written document we had to hand in in College, and it consists of planning a menu consisting of 1 soup, 1 vegetarian starter and 1 poultry main course, considering the following:
• The starter cannot be risotto.
• The poultry main course must go with a vegetable and potato accompaniment.
• The poultry main course needs to use a chicken leg, and it must be boned and stuffed.

It includes from the shopping list of the necessary ingredients to the costs and the nutritional breakdown of each dish, going through things like the dish specifications, the time plan and the gross profit margin gained.

My menu was the following:
- Cold mango soup (mango gazpacho)
- Ricotta cheese and spinach stuffed chicken leg, with tomato, green beans, straw potatoes and poached egg timbale

I finished it (with the big help of my friend, flatmate and graphic designer in process, Nuria) and handed it almost one month ago. Although it was a hard work, I learnt a lot doing it. It was really worth it, and I'm really happy with the result. In fact, one of my teachers marked it as "outstanding", so I think I can be proud of it :)


To see it click here.

My NVQ Level 2 Diploma in Professional Cookery is closer...

·······································································································

Hoy me gustaría presentar mi PORTAFOLIO. El portafolio es el documento escrito final que tenemos que entregar en el colegio, consistente en planear un menú formado por 1 sopa, 1 entrante vegetariano y 1 plato principal hecho con algún ave, considerando lo siguiente:
• El entrante no puede ser risotto.
• El plato principal debe ir con un acompañamiento de vegetales y patatas.
• Para el plato principal debe usarse un muslo de pollo, y debe ser deshuesado y rellenado.

En él se incluye desde la lista de la compra de los ingredientes necesarios hasta los costes y los valores nutricionales de cada plato, pasando por cosas como las especificaciones del plato, la cronología y el margen bruto de ganancia obtenido.

Mi menú era el siguiente:
Sopa fría de mango (gazpacho de mango)
- Muslo de pollo relleno de ricotta y espinacas, con timbal de judías verdes, tomate, patatas paja y huevo pochado

Lo terminé (con la gran ayuda de mi amiga, compañera de piso y diseñadora gráfica en proceso, Nuria) y lo entregué hace casi un mes. Aunque ha sido un trabajo duro, he aprendido mucho haciéndolo. Realmente ha valido la pena, y estoy muy contenta con el resultado. De hecho, uno de mis profesores lo ha calificado de "outstanding", que vendría a ser como una matrícula de honor, así que creo que puedo estar orgullosa :)


Para verlo haz click aquí.

Mi NVQ Level 2 Diploma in Professional Cookery está más cerca...

No hay comentarios: