9.5.11

Burgers with coleslaw · Hamburguesas con "coleslaw"



This afternoon I was reading June's issue of Good Food magazine (I love it) and I found a recipe for hamburgers: The Ultimate makeover Burgers, a healthy and savoury recipe. I had almost everything at home (changing some things), so I've just prepared them for dinner (and I've frozen some of them too). I've made coleslaw as accompaniment, because I had the ingredients to prepare it, and there's nothing better than a burger on its side.

Ingredients:

Burgers (7 small burgers)
  • 400 g turkey mince (the original recipe says lean beef mince, but I love turkey and it's less fatty)
  • 1/2 red onion (the recipe says 5 spring onions), finely chopped
  • 1 finely grated carrot
  • 2 tablespoons Dijon mustard
  • 1 medium egg, beaten
  • Salt
  • Pepper
*The original recipe says also 2 garlic cloves, finely chopped, 1 tablespoon of chopped tarragon, bread rolls to serve and with a roasted pepper salsa, but I liked them with the ingredients I used.

Coleslaw
  • Coarse chopped white cabbage
  • Coarse grated carrot
  • Mayonnaise (I used light mayonnaise)
  • Greek yoghurt (I used low fat one)
  • Dijon mustard
  • Sugar
  • Salt

To prepare the burgers, the only thing you have to do is mixing properly all the ingredients in a bowl, divide the mix into the quantity of burgers you want, flatten each piece with your hands and chill for about 30 minutes. Cook them in a frying pan with a little bit of oil, or even in a barbacue.

To prepare the coleslaw, wash the cabbage and the carrot, chop and grate them, respectively, and mix them in a bowl. On one side, mix the mayonnaise, the yoghurt, the mustard, salt and sugar and add it to the cabbage and carrot. That's it!

Amounts? It depends on how much coleslaw you want. I did one portion as accompaniment, and I used 1/5 of a white cabbage and 1 carrot. The amount of sauce is however you like, but always considering that you have to put around double mayonnaise than yoghurt, and just a little bit of mustard and a pinch of sugar and salt.

Voilà tout! Bon appétit!

·····························································································


Esta tarde estaba leyendo el número de junio de la revista Good Food (me encanta) y he encontrado una receta de hamburguesas: "The Ultimate makeover Burgers", una receta sana y sabrosa. Tenía casi todo en casa (cambiando algunas cosas), así que las he preparado para cenar (y también he congelado algunas). He hecho coleslaw como acompañamiento, porque tenía todos los ingredientes, y no hay nada mejor que acompañarla con una hamburguesa.

Ingredientes:

Hamburguesas (7 hamburguesas pequeñas)
  • 400 g carne de pavo picada (la receta original pone carne magra de ternera, pero a mi me encanta el pavo y tiene menos grasa)
  • 1/2 cebolla roja (la receta pone 5 cebolletas), cortadas en trozos pequeños
  • 1 zanahoria finamente rallada
  • 2 cucharadas de mostaza de Dijon
  • 1 huevo mediano, batido
  • Sal
  • Pimienta
*La receta original también pone 2 dientes de ajo picados, 1 cucharada de estragón picado, panecillos para servir y con una salsa de pimientos asados, pero a mi me han gustado con los ingredientes que he usado.

Coleslaw
  • Col blanca cortada toscamente
  • Zanahoria rallada (gruesa)
  • Mayonesa (yo he usado mayonesa light)
  • Yogur griego (yo he usado bajo en grasas)
  • Mostaza de Dijon
  • Azúcar
  • Sal

Para preparar las hamburguesas, lo único que hay que hacer es mezclar bien todos los ingredientes en un bol, dividir la mezcla en la cantidad deseada de hamburguesas, aplanarlas con las manos y meter en la nevera por una media hora. Cocinar en una sartén con un poco de aceite, o incluso a la barbacoa. 

Para preparar la coleslaw, lavar la col y la zanahoria, cortarla y rallarla, respectivamente, y mezclar ambas en un bol. Aparte, mezclar la mayonesa, el yogur, la mostaza, la sal y el azúcar y añadir a la col y la zanahoria. ¡Ya está!

¿Cantidades? Pues depende de cuánta coleslaw se quiera preparar. Yo he preparado una ración como acompañamiento, y he usado 1/5 de una col blanca y 1 zanahoria.  La cantidad de salsa es a gusto del consumidor, pero siempre teniendo en cuenta que hay que poner más o menos el doble de mayonesa que de yogur, y sólo un poco de mostaza y una pizca de azúcar y sal.

Voilà tout! Bon appétit!

No hay comentarios: