16.5.11

Crisps · Patatillas


Yesterday we celebrated a BBQ at home, and I wanted to prepare some simple appetizer. Suddently, I thought about my favourite crisps: parsnip, beetroot and carrot ones. I did have a look to what I had at home, and I discovered I had carrot, turnip, sweet potato and potato, so... why not try with these ingredients? And that's what I did! I just can say a word about the result: amazing.

The only thing you have to do is slicing the vegetables finely (it's better with a mandoline, but you can do it by hand), and fry them in hot oil (vegetable, olive or any other) until they are crispy. Remove them from the oil, put them in kitchen paper to get rid of the excess of oil and let them cool down. To cook them properly is better cooking them over a low heat first, and when they are cooked inside, over a medium/high heat.

Piece of advice: don't put them in a closed pot or box, because they could go soft!

And... crisps ready!

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Ayer celebramos una barbacoa en casa, y quería preparar algún aperitivo simple. De repente, me acordé de mis patatillas favoritas: las de chirivía, remolacha y zanahoria. Eché un vistazo a lo que tenía por casa, y descubrí que tenía zanahoria, nabo, boniato y patata, así que... ¿por qué no probar con esos ingredientes? ¡Y eso es lo que hice! Sólo puedo decir una palabra sobre el resultado: increíbles.

Lo único que hay que hacer es láminas muy finas de las verduras (es mejor con una mandolina, pero se puede hacer a mano), y freírlas en aceite caliente (vegetal, de oliva o cualquier otro) hasta que estén crujientes. Retirarlas del aceite, ponerlas en papel de cocina para quitarles el exceso de aceite y dejarlas enfriar. Para cocinarlas apropiadamente es mejor cocinarlas a fuego lento primero, y cuando están hechas por dentro, a fuego medio/alto.

Consejo: ¡no las pongáis en un bote o caja cerrado, porque se pueden reblandecer!

Y... ¡patatillas listas!

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